Selecteer een pagina

Amsterdam, 7 september 2016 – De Nederlandse equipment leasingmarkt heeft een sterk kwartaal achter de rug. Het volume aan nieuwe contracten steeg met 9% tot 1,429 miljard euro in vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2015. Vergeleken met het eerste kwartaal van dit jaar is een stijging van 10% opgetekend. Dit blijkt uit cijfers van de NVL die vandaag gepubliceerd zijn. Klik hier voor de presentatie Marktcijfers Leasing Q2-2016.

“Een bijzonder sterk tweede kwartaal”, aldus Stephan van Beek, voorzitter van de NVL, “met name ook omdat de groei zich in de breedte van de markt doorzet. Het aantal contracten steeg zelfs met 20%. Dat betekent dus dat zoveel meer MKB bedrijven geholpen zijn met leasing.”

De leasingmarkt is al een paar jaar consequent aan het groeien. In de eerste helft van dit jaar is voor ruim 2,7 miljard euro aan nieuwe contracten geplaatst. Hiermee is leasing – samen met bankleningen – de belangrijkste bron van externe financiering van bedrijven. Naar verwachting wordt 2016 een zeer sterk jaar, omdat met name de meeste leasecontracten doorgaans in het 4e kwartaal worden gesloten.

Share This