Selecteer een pagina

Amsterdam, 8 november 2016 – Volgens marktcijfers leasing van de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen – NVL heeft de equipment leasingmarkt de kaap van de 4 miljard euro overschreden. In het derde kwartaal van dit jaar werd voor 1,3 miljard euro nieuwe leasecontracten afgesloten. Dat is een groei van 15% in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar. Opvallend in de cijfers is de toename van enerzijds grote contracten, en anderzijds ook juist een forse stijging bij de kleine contractwaardes. Daarnaast blijkt het vendor-kanaal te groeien, terwijl er juist relatief minder leases via bankkantoren verkocht werden. Met het vierde kwartaal nog in volle gang, traditioneel het kwartaal met de hoogste volumes, stevent de equipment leasingmarkt af op ruim 5,5 miljard euro aan nieuwe contracten.

Share This