Selecteer een pagina

Amsterdam, 21 april 2017 – Steeds meer ondernemers ontdekken leasing als extra financieringsbron, naast bankfinanciering en eigen kapitaal. De grootste toegevoegde waarde zit in het feit dat het bedrijf dank zij leasing grip houdt op de liquiditeit, en precies weet wat de maandelijkse kosten zijn, dus geen verrassingen. Dat vindt de ondernemer prettig.

Jurgen Koopman van Hoveniersbedrijf Greens&Garden uit Den helder getuigt: “Wij kochten voorheen altijd onze auto’s of machines. Waarom wij hebben besloten om te gaan leasen is simpelweg omdat de kosten voor het bedrijf beter te sturen zijn, waardoor je meer liquiditeit binnen het bedrijf houdt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Nu we maandelijks overzichtelijke kosten hebben is dit beter in de hand te houden. Om die reden leasen we onze machines, en ook onze auto’s. Zo blijf je een net wagenpark houden, en het komt ook professioneel over bij klanten.”

Voor HealthCity, een sterke groeier op het vlak van fitness-en wellness faciliteiten, is leasing eveneens de ideale oplossing. “HealthCity is in de afgelopen jaren snel gegroeid in het aantal leden. Daardoor was er behoefte aan een partner die kon meeschalen met de financiering van zowel fitnessapparatuur als digitale apparatuur,” vertelt Eric Wilborts van Health City. “Met onze leasemaatschappij hebben we korte lijnen en alles wordt snel en soepel geregeld. Dank zij leasing beschikken we over over up-to-date fitnessapparatuur en hebben we inzicht in de budgetten vanwege vaste leasekosten per maand in plaats van piekinvesteringen.”

Maar ook leveranciers doen hun voordeel met leasing. William Luijmes van Munsterman BV, een leverancier van o.m. landbouwmachines, hoogwerkers en heftrucks, zegt: “Onze klant wil zijn geld gebruiken voor het aanschaffen van ‘handelsgoederen’ en niet voor bijvoorbeeld aanschaf van intern transport materieel. Daarnaast wil hij de investering verspreiden over de looptijd, tegen een vast bedrag per maand, inclusief het onderhoud. Met onze lease oplossing stellen wij onze klanten in staat te investeren in het nieuwste materieel, binnen hun budget en zonder verrassingen.”

Andere ondernemers stellen de relatie met hun leasemaatschappij erg op prijs. “Ze hebben verstand van onze machines, dat maakt dat er snel kan geschakeld worden”. Een en ander is herkenbaar voor NVL Voorzitter Stephan van Beek: ‘Leasing is een veelzijdige vorm van financieren, waar ondernemers dus hun voordeel mee kunnen doen.’

Share This