Selecteer een pagina

Amsterdam, 22 april 2017 – Op het NVL Juridisch Seminar van 4 april 2017 schetste key note speaker Prof. Mr Jako van Hees zijn visie op de leasing van zogenaamde soft assets of contracten. Een basisgedachte hierbij is dat de identiteit van ondernemingen steeds meer bepaald wordt door contracten (bijv. licenties of afnamecontracten). Daarnaast zien we bedrijfsmodellen in de circulaire economie die gericht zijn op het leveren van hardware-als-dienst, waarbij de leverancier het object op enig moment terug kan nemen en opnieuw inzetten. Van Hees betoogde dat in de huidige wetgeving weinig of geen mogelijkheden bestaan om contracten – soft assets – tot zekerheid voor financiering in te zetten. Daarnaast zou het moeten mogelijk zijn om in een faillissementssituatie contracten te laten voortbestaan met nieuwe contractspartijen.

Het NVL Juridisch Seminar volgde op de Algemene Ledenvergadering van de NVL, die plaatsvond op de KNVB Campus te Zeist. Klik hier voor een fotoverslag.

Share This