Selecteer een pagina

Amsterdam, 25 september 2017 – Op 12 september vierde de NVL haar 45-jarig bestaan onder het thema ‘Dive into the Future’. De gasten werden verwelkomd in een vliegtuigloods op Rotterdam Airport in een futuristisch decor, omgeven door beeldschermen. Host Immanuelle Grives zette een act neer waarbij zij zich 5 jaar verder in de toekomst bevindt. Die kennis en ervaring wilde zij delen en de deelnemers ‘meenemen’ naar de toekomst, waarin data en informatie een allesbepalende rol speelt. Er waren toespraken van NVL voorzitter Stephan van Beek en van de voorzitter van MKB Nederland, Michaël van Straalen.

Dr. Arjan van Hessen, taal- en spraaktechnoloog verbonden aan de universiteiten van Twente en Utrecht, hield een boeiend betoog, waarbij hij ontwikkelingen schetste inzake het zelf-lerend vermogen van computers en objecten. Diepgaand onderzoek leert dat het ’talig vermogen’ van de mens de basis vormt van intelligentie. Als computers dit talig vermogen verwerven, kunnen zij daadwerkelijk ‘leren denken’ en zichzelf constant verbeteren. We zien hiervan nu al voorbeelden met slimme robots, de evolutie gaat met rasse schreden vooruit. Onderliggende boodschap was: deze slimme objecten worden straks ook gewoon geleast…

NVL Next zorgde tijdens de borrel en het walking dinner voor een virtuele ervaring met de inzet VR-apparatuur. De onberispelijke organisatie was in handen van Organisatiebureau CAOS. Alle foto’s kunnen hier bekeken worden.

Share This