Selecteer een pagina

Amsterdam, 30 oktober 2017 – De Nederlandse leasingmarkt voor bedrijfsmiddelen houdt de adem in voor het vierde kwartaal van dit jaar, traditioneel het sterkste kwartaal op het vlak van nieuwe leasecontracten. In het derde kwartaal van dit jaar is een groei opgetekend van 2,4% ten opzichte van het 3e kwartaal van 2016. In vergelijking met het uitzonderlijk sterke tweede kwartaal van dit jaar daalt de markt met 17%, maar hierin speelt natuurlijk de zomervakantie een grote rol. Dat blijkt uit marktcijfers leasing die de NVL vandaag publiceert.

“Wat we in het derde kwartaal gemist hebben zijn een aantal grote leasecontracten”, stelt Stephan van Beek, voorzitter van de NVL. “Je ziet dat zowat alle ticketsizes fors stijgen, behalve de heel kleine en de heel grote tickets. Dit sterkt mij in de overtuiging dat de markt in de breedte sterk presteert, en dus dat MKB-bedrijven een toenemend beroep doen op leasing als financieringsbron”, aldus Van Beek.

Van Beek is ook verheugd dat de jaarlijkse Leasing Life Conference eind november in Amsterdam plaatsvindt. “De aanhoudende groei van de Nederlandse leasemarkt blijft niet onopgemerkt”, stelt Van Beek. Op deze conferentie worden de directieleden van zowat alle Europese leasemaatschappijen verwacht, en er worden ook Awards uitgereikt aan leasemaatschappijen die uitzonderlijk presteren op een bepaald gebied, zoals MKB, vendor lease of circulaire economie. “Op de Leasing Life Conference zal ook aandacht besteed worden aan innovatie in leasing en de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen, een onderwerp waar de NVL ook veel aandacht aan besteedt”.

Share This