Selecteer een pagina

Amsterdam, 11 december 2017 – De Europese Commissie nodigde dit jaar Leaseurope uit om een Masterclass te geven op de door haar georganiseerde EU-SME Assembly in Tallinn, naar aanleiding van het EU-voorzitterschap van Estland. Op deze bijeenkomst werd aangetoond dat leasing een essentiële rol speelt als financieringsbron van het MKB. Met name voor bedrijven die groeien, de zgn. scale-ups, biedt leasing de mogelijkheid te investeren. Hierdoor wordt de Europese economie ondersteund, maar wordt ook innovatie mogelijk gemaakt.

Morten Guldhaug, voorzitter van Leaseurope, toonde zich verheugd met de aandacht die Europa besteedt aan leasing: “Het MKB creëert banen en doet investeringen, om die reden is leasing zo belangrijk als financieringsbron die vlot toegankelijk is en  de ondernemer ontzorgt”. Op de SME Assembly eind oktober waren ruim 500 ondernemers, beleidsmakers en belangenbehartigers bij elkaar om uitgebreid te debatteren over de toekomst van het MKB en de rol die Europa kan spelen in de ondersteuning van deze bedrijven.

Share This