Selecteer een pagina

Afgelopen week werd de Stichting MKB Financiering opgericht met als doel de toegang tot alternatieve (non-bancaire) financieringsmogelijkheden voor ondernemers te verbeteren. Door het grote aantal nieuwe aanbieders en financieringsvormen is het voor ondernemers en adviseurs niet altijd mogelijk om de juiste financiers te vinden. Het belang van de ondernemer op zoek naar passende financiering staat voorop. Daarnaast kan de organisatie door zelf-regulering zorgen voor een hogere kwaliteit van de aanbieders in de markt. Dank zij de Stichting wordt de samenwerking tussen de alternatieve financiers bevorderd en hun zichtbaarheid en slagkracht verhoogd. 

De kernpartners, met name Boozt24, Collin Crowdfund, Dynamic Credit, Fiduciam, Funding Circle, Fund IQ, Lendix, NPEX, Spotcap en Voldaan vormen gezamenlijk een brede doorsnede van de beschikbare financieringsvormen.

“Er is de afgelopen jaren een groot aantal nieuwe aanbieders van financiering voor het mkb van start gegaan en veel ondernemers willen hier gebruik van maken. Om de sector duurzaam te laten groeien is het belangrijk dat de ondernemers op een verantwoorde manier gefinancierd worden. Daarom is het goed om te zien dat de voorlopers in de sector het initiatief hebben genomen om gezamenlijk heldere afspraken te maken over transparantie en passende financiering aan mkb bedrijven”, aldus Ronald Kleverlaan, initiatiefnemer van Stichting MKB Financiering.

Met het overhandigen van de speerpunten van Stichting MKB Financiering aan de Staatssecretaris Mona Keijzer op 4 oktober werd het startsein gegeven voor het realiseren van deze ambities gedurende de komende drie jaar. Samenwerking wordt gezocht met andere stakeholders in de MKB financieringsmarkt met het oog op een zo breed mogelijk aanbod aan ondernemers.

 

Share This